Балотуючись на пост президента України, Володимир Зеленський до кінця не розумів її суті, відтак дав низку обіцянок, яких тепер не може виконати.

Про це в інтерв'ю «Вголосу» сказав політолог Валентин Гладких, коментуючи передвиборчі заяви Зеленського щодо державних дач, президентських кортежів і літаків, від яких начебто «необхідно відмовитись».

«А це що, єдине, що він обіцяв і не зробив? Чи така поведінка — це щось нове в українських політичних реаліях? Це абсолютно пропагандистські речі. Зрозуміло, що його опоненти будуть це використовувати. Але це знаєте, як вчителі в школі завжди говорять: ти не на інших дивися — ти на себе дивися. Тому його опоненти нехай дивляться не на ті обіцянки, які не виконав Зеленський, а на ті обіцянки, які не виконали вони самі. В чужому очі бачать скалку, а в своєму не бачать і колоди. Звісно, це ніяке не виправдання Зеленському, але чия би корова мичала, а їхня — мовчала. Люди 28 років тільки те і робили, що брехали. А тепер прокинулися – і раптом стали моралістами…

З політтехнологічного погляду я розумію це. Але врешті все будуть визначати виборці. Якщо виборці вважають, що це критично важливі речі — то вони так і відреагують. Якщо ні — то ні. А всі ці навмисні «розгони» мені здаються кумедними. Особливо від тих, хто впродовж багатьох років робив те саме і набагато гірше. Таким чином вони намагаються долати шалений відрив між собою і єдиним політиком в Україні, який має позитивний балас рейтингу. Тому в принципі його опоненти технологічно роблять все правильно», - зазначив Гладких.

«Щодо ситуації самого Зеленського, він сам це обіцяв — і сам став заручником своїх спрощених уявлень про те, що таке державна влада, що таке посадові особи і як вони функціонують. І це на жаль, спрощене уявлення самих українців. Вони чомусь думають, що президент повинен їздити на тролейбусі й отримувати зарплату в 4000 грн. Це неадекватні уявлення. І замість потурати цьому, треба формувати нормальні уявлення — уявлення про те, що ефективна держава — це недешеве задоволення насправді», - додав експерт..

Більше на цю тему читайте у статті: Позбутися кортежів, резиденцій, літаків: чи може Зеленський виконати свою обіцянку?

ІА "Вголос": НОВИНИ