Президент Володимир Зеленський прийняв рішення про відсторонення Голови Конституційного Суду України Олександра Тупицького з суддівської посади на два місяці.

Про це йдеться на сайті президента України.

В указі №607/2020 наголошується, що Тупицького відсторонено «заради відновлення справедливості та вирішення конституційної кризи».

Рішення ухвалили після того, як фахівці Офісу Президента опрацювали клопотання Офісу Генерального прокурора про відсторонення Тупицького на два місяці,

За словами заступника Офісу Президента Андрія Смирнова, клопотання скерували на виконання ст. 154 Кримінального процесуального кодексу, згідно з якою посадовці, яких призначив глава держави відсторонюються від посади за клопотанням прокурора і рішенням глави держави.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія привітав рішення Зеленського, зазначивши, що наразі Конституційний Суд втратив суспільну довіру.

Разом з тим, представник Президента України в Конституційному Суді Федір Веніславський наголосив, що Тупицького не позбавили повноважень. Він зазначив, що рішення президента є тимчасовим заходом, передбачений Конституцією України.

Читайте більше новин Вголосу за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ