Влада тихцем протягує "формулу Штайнмаєра", поки суспільство активно обговорює організовані нею ж шоу.

Про це в ефірі ток-шоу "Говорить ВЕЛИКИЙ Львів" заявив Голова Секретаріату ВО "Свобода", заступник голови ВРУ 7 скликання Руслан Кошулинський.

"Влада продовжує втілювати "формулу Штайнмаєра". Дивимося на документи. 7 жовтня - указ президента про спрощення процедури перетину КПВВ на Донбасі, тобто лінії фронту. 23 жовтня - постанова Кабінету Міністрів про визнання державою Україна окремих документів ОРДЛО. Тобто ми будемо визнавати документи, свідоцтва про народження і про смерть, які видають у "ЛНР" і "ДНР". Умовний "Моторола" "помер" - йому дали довідку, і він вже не він. Наступний крок - рішення президента Зеленського про необхідність запровадження в Україні подвійного громадянства.

Тепер інформаційна частина. Перший коментар президента України в Нью-Йорку - не українським медіа, а московським. Тепер їхній депутат просто з ватажком "ДНР" дає коментар московському телебаченню. Думаєте, він без дозволу це зробив? Та ж у Трускавці всі були, їм там показали, що без дозволу нічого робити не можна.

Тепер соціально-економічна частина. Продовжується постачання російського вугілля (згадайте Соснівку) і поправка Геруса, за якою українські юридичні особи тепер можуть закуповувати електроенергію в країни-агресора.

З оцим пакетом президент Зеленський збирався їхати на нормандську зустріч, показувати, що виконуватиме "формулу Штайнмаєра". Вони тихо, покроково втілюють це в життя", - зазначив Руслан Кошулинський.

ІА "Вголос": НОВИНИ