Президент України Володимир Зеленський планує, що за наступні два-три роки Європейський банк реконструкції та розвитку наростить інвестиції в Україну до більш ніж 1 мільярда євро на рік. Крім того, Зеленський вважає, що це може зробити їх більш конкурентоспроможними для приватного сектору в Україні, передусім у питанні вартості капіталу.

Про це повідомляє Офіс президента України за підсумками зустрічі Володимира Зеленського із віце-президентом ЄБРР Аланом Пію.

«Дякую, що інвестуєте в Україну. Ми це дуже цінуємо», – сказав Зеленський.

Президент запевнив, що іноземні інвестори та партнери можуть розраховувати на «відвертий і чесний діалог» у рамках Національної інвестиційної ради, роботу якої планують продовжувати.

Алан Пію сьогодні також мав зустріч із головою Верховної Ради Дмитром Разумковим. Під час зустрічі спікер заявив, що Україні від ЄБРР «дуже важливо отримувати підтримку фінансового, політичного та економічного плану».

Зазначається, що Алан Пію розповів про намір ЄБРР продовжувати співпрацю з Україною в довгострокових інфраструктурних проектах, пов’язаних із компанією «Нафтогаз», «Укренерго», будівництвом доріг у Миколаївській, Херсонській та Одеській областях, метро у Харкові, Дніпрі, об’єктів на сході України.

У ЄБРР поки не коментували підсумки зустрічі з представниками української влади.

Як писав «Вголос», “Укренерго” отримає для модернізації мереж €149 млн  від ЄБРР. 

ІА "Вголос": НОВИНИ