Новообраний Президент України Володимир Зеленський наполягає на тому, що його інавгурація має відбутися 19 травня.

Відповідну заяву Зеленський опублікував на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Вважаю, що інавгурація має відбутися 19 травня. Саме на цій даті я наполягав і на сьогоднішній зустрічі з головами парламентських фракцій. Саме про 19 травня писав у листі голові Верховної Ради Андрієві Парубію. Сподіваюся, що народні депутати підтримають наші пропозиції на своєму засіданні 14 травня, адже нам потрібно працювати. Зокрема і з парламентом. Визначеність вкрай важлива і для народу України, і для іноземних гостей, які вже висловили бажання прибути на урочистості, і для мене особисто», - зазначив новий гарант.

Як уже писав “Вголос”, сьогодні новообраний Президент Володимир Зеленський зібрав голів фракцій ВРУ й назвав очікувану дату інавгурації – 19 травня. Після зустрічі Зеленський заявив, що дата його інавгурації на посаду Президента України стане відома 14 травня під час відповідного голосування у ВРУ. Новий гарант наголосив, що лідери фракцій “мають різні думки” щодо цього.

Тим часом ЗМІ повідомили, що фракції БПП і “Народного фронту” заперечили щодо пропозиції Зеленського. А нардеп від “Народного фронту” Андрій Тетерук розповів, що під час зустрічі парламентарів із Зеленським обговорювали три можливі дати інавгурації.

ІА "Вголос": НОВИНИ