Президент України Володимир Зеленський разом із дружиною зустрівся з українськими спортсменами, які будуть брати участь в Олімпійських іграх в Токіо.

Про це повідомляє Офіс президента.

У неділю, 11 липня, президент України та перша леді Олена Зеленська відвідали штаб-квартиру Національного олімпійського комітету України у Києві і зустрілися з спортсменами, які представлятимуть збірну України на  Олімпійських іграх у Токіо.

«Хочу звернутися до вас Ваші Високоповажності. Тому що так звертаються в колі дипломатів і так спілкуються дипломати, консули й посли. Я переконаний, що ви – найкращі посли, які у нас є. Які дійсно представляють Україну за межами наших кордонів на високому рівні. Ви дійсно прославляєте нашу країну. Завдяки вам у Лондоні, Барселоні, в Пекіні й навіть у Сочі лунає »Ще не вмерла…« й піднімається вгору синьо-жовтий наш український прапор», – заявив Зеленський.

Президент також додав, що він, разом з усіма українцями, буде вболівати за наших спортсменів та підтримувати їх.

«Дуже шкода, що цього року через COVID-19 будуть порожні трибуни. Але я хочу, щоб ви уявляли, що на цих трибунах сидять тільки українці, які вболівають за вас», - сказав він.

Олімпіада-2020 почнеться у Токіо 28 липня та триватиме до 8 серпня.

Нагадаємо, Україну на найголовнішому спортивному форумі чотириріччя представлятимуть 158 олімпійців у 25 видах спорту (30-ти дисциплінах). Наші спортсмени виступатимуть у бадмінтоні, боксі, боротьбі вільній (та жіночій) греко-римській, важкій атлетиці, велоспорті (шосе, трек, маунтенбайк), веслуванні академічному, веслуванні на байдарках і каное (веслувальному слаломі), гімнастиці спортивній, гімнастиці художній, дзюдо, карате, кінному спорті, легкій атлетиці, плаванні, плаванні артистичному, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, стрибках у воду, стрибках на батуті, сучасному п'ятиборстві, тенісі, тенісі настільному, триатлоні та фехтуванні.

ІА "Вголос": НОВИНИ