Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль планує завершити свою роботу у МЗС, і вважає, що разом зі своєю командою вона виконала усі завдання, які стояли перед нею.

Про це вона розповіла в інтерв'ю ВВС Україна.

«Думаю, що я відпрацювала усі свої завдання. Сьогодні виповнюється п'ять років, як я була призначена на цю посаду на засіданні Кабміну. І за ці п'ять років мені разом з колегами вдалося виконати усі завдання, які я ставила перед собою, які були перед Міністерством закордонних справ у тих площинах, де я працювала», – відповіла Зеркаль на запитання про те, якою вона бачить свою роль у новому Міністерстві.

«Зараз у мене завдання – визначитися з процедурними питаннями в арбітражі щодо моряків. І, думаю, цим я завершуватиму свою каденцію у МЗС. Треба рухатися далі», – додала вона.

Розповідаючи про свою подальшу діяльність, Зеркаль зазначила, що наразі не визначилася, але залишати Україну вона не планує.

«Я не зацікавлена залишати країну. Я вважаю, що в Україні є багато завдань, які є цікавішими, ніж робота послом. Тому буду враховувати, де буду потрібна... або не потрібна», – сказала заступниця глави МЗС.

«Життя триває. Думаю, треба дати можливість попрацювати іншим», – підсумувала Зеркаль.

Нагадаємо, 21 травня Президент Володимир Зеленський видав указ №309 про призначення Зеркаль на посаду заступника голови Адміністрації Президента, але наступного дня Олена Зеркаль відмовилась від посади заступника голови Адміністрації президента.

ІА "Вголос": НОВИНИ