Сьогодні, 16 жовтня, з портів «Одеса» та «Південний» відправлено 4 судна зі 140 тис. тонн української агропродукції.

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук. 

Серед них балкер EAUBONNE який доставить 53,3 тис. тонн пшениці до Кенії. Це вже другий балкер до цієї країни. Перший балкер SUPER HENRY з 51,4 тис тонн пшениці сьогодні став під розвантаження в порту Момбаси (Кенія).

За весь час роботи ініціативи в напрямку Африки було відправлено 1,1 млн тонн продовольства. Зокрема, з портів Великої Одеси вийшли вже 5 суден, зафрахтованих Всесвітньою продовольчою програмою ООН. На їх борту понад 120 тис. зерна для жителів Ефіопії, Ємену та Сомалі.

Довідково.

22 липня Україна та росія за посередництва Туреччини підписали окремі угоди з Організацією Об'єднаних Націй щодо відновлення експорту українського зерна Чорним морем. Вони діятимуть 120 днів із можливістю подовження та передбачають створення безпечних маршрутів або «зернових коридорів» у Чорному морі. Експорт відбувається з трьох портів: «Чорноморськ», «Одеса» та «Південний». Судна в цих портах і коридорах не можуть бути атаковані.

Що не заваджає російським окупантам систематично порушувати угоду та обстрілювати порти. 

Читайте також у «Вголосі»: у Львові художник у техніці плетіння маскувальних сіток створив картину на якій зображено як горить Кремль.

ІА "Вголос": НОВИНИ