Суд виніс вирок хлопцям, які заманили на подвір’я та зґвалтували у підвалі 14-річну дівчинку.

Ґвалтівникам призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Нелюдів звільнили від відбуття покарання з іспитовим терміном у два роки.

Нещодавно в Офісі генпрокурора повідомили, що прокуратура оскаржить судовий вирок, який ухвалив Воловецький районний суд Закарпаття. Поки ж вирок не набрав законної сили. Винні у злочині повинні понести невідворотне та справедливе покарання.

Слідство встановило, що трагедія сталася ще влітку 2021 року в селі Верхні Ворота. Неповнолітні заманили дівчинку на подвір’я та зґвалтували її у підвалі. Знущання троє хлопців зняли на відео та показали однокласникам і поширили в інтернеті.

Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець наголосив, що під час судового процесу права постраждалої дитини було грубо порушено.

Дівчинку у суді представляв не адвокат, а служба захисту дітей місцевої сільради. Саме представники цієї служби дали ґвалтівникам позитивну характеристику.

Тепер уряд та фахівці проаналізує дії прокуратури, судді, місцевої служби захисту дітей. Є підозра в неналежному та упередженому представленні інтересів дитини у суді. Як з’ясувалося, матір одного із ґвалтівників працює у цій службі з захисту дітей. Ймовірно, вона вплинула на рішення суду, щоб захистити свого сина.

Як писав «Вголос», біля Львова вантажівка АТБ розтрощила легкове авто, є загиблий.

Також ми повідомляли, що Збройні сили України атакували будівлю з російськими силовими структурами.

ІА "Вголос": НОВИНИ