У столиці Казахстану пацієнтка вижила після 53 зупинок серця за добу. Жінці зробили операцію кардіохірурги через інфаркт.

Про це йдеться у Instagram другої Міської багатопрофільної лікарні.

За інформацією фахівців, жінку привезли до лікарні у тяжкому стані через інфаркт міокарда. Через 10 хвилин після огляду їй зробили операцію.

«Кровообіг постійно зупинявся. Протягом доби їй знову і знову »заводили« серце, яке постійно переставало битися. Так, за добу серце зупинялося 53 рази. Довелося підключити ЕКМО (екстракорпоральна мембранна оксигенація), яка виконувала функцію штучного серця і легень», – повідомили лікарі.

Екстракорпоральна мембранна оксигенація – це методика підтримки діяльності серця та легень у людей, в яких функція серця та легень порушена досить тривалий час.

Понад місяць фахівці постійно спостерігали за станом пацієнтки.

«За цей час у жінки відкрилася кровотеча, потім пішла запальна реакція, сепсис та системна поліорганна недостатність. Кілька разів вдавалося повернути її з того світу, не просто поставити на ноги, а й зберегти всі функції організму – навіть досвідчені реаніматологи, які не раз проводили подібні операції, називають це медичним дивом», – розповів завідувач відділення кардіології БІТ Расул Сагнаєв.

Наразі стан пацієнтки стабільний.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру у колабораціонізмі шоумену з Харкова, який погодився співпрацювати з російськими окупантами.

ІА "Вголос": НОВИНИ