Редакторка BBC в Китаї Керрі Грейсі у минулому році звільнилася зі своєї посади через те, що жінки в компанії отримують меншу зарплату, ніж чоловіки

ВВС провело моніторинг із оплати праці, і після цього їхня політика спрямована на те, щоби зрівняти заробітну плату. Тобто жінкам підвищують оплату, якщо до того вона була нижчою, ніж у чоловіка на тій самій посаді.

Про це повідомляє «Детектор медіа».

У 2012 році дослідження за участю 16 країн, проведене Міжнародною федерацією журналістів та фондом WageIndicator, засвідчило невідповідність між рівнями заробітної плати в журналістиці. За його результатами, чоловіки отримували більше у 14 з 16 досліджуваних країн, а середня різниця у країнах ЄС становила 16%.

В Україні також існує розрив в оплаті у медіа сфері. У відповідь на запит Поваги, Держстат України повідомив, що розрив в оплаті праці жінок і чоловіків у сфері «інформації та телекомунікації», а це і ТВ, і онлайн-ЗМІ, і видавнича справа, справді існує – близько 20%.

Зокрема, у компаніях із кількістю штатних працівників більше десяти, у 2016 році чоловіки отримували 10 550 грн середньомісячної заробітної плати, тоді як жінки – 8 159 грн. Таким чином, заробітна плата жінок у сфері медіа становила 77,3% заробітної плати чоловіків.

У 2017 році статистика покращилася, але не суттєво, чоловіки заробляли 13 160 грн, а жінки – 10 535 грн.

Дані за 2018 рік свідчать, що жінки досі отримують менше за чоловіків. Зокрема, в середньому за місяць чоловіки отримують 15 714 грн, у той час як жінки – 12 556 грн. Отже, за останніми даними, заробітна плата жінок у сфері медіа становить 79,9% заробітної плати чоловіків, тобто на 20% менше.

Читайте також: Бабуся вбитого хлопчика просить допомоги екстрасенсів (відео).

 

ІА "Вголос": НОВИНИ