Жіноча збірна України з вільної боротьби виборола перше місце в командному заліку на чемпіонаті Європи, який відбувся у румунському Бухаресті впродовж 8-14 квітня.

Про це інформують у відділенні НОК України у Львівській області.

Українки здобули 6 нагород – 4 «золота» та 2 «срібла», з них три медалі – у представниць Львівщини.

Перше золото чемпіонату Європи-2019 здобула для України 21-річна Оксана Лівач (у ваговій категорії до 50 кг), вирвавши перемогу на останніх секундах фіналу у болгарки Міглени Селішки – 6:4. Для Оксани – це перше «золото» чемпіонату Європи у дорослому спорті. До слова, на початку березня Оксана стала ще й чемпіонкою Європи серед жінок до 23 років.

29-річна Алла Черкасова перемогла у ваговій категорії до 68 кг, здолавши у фіналі Аделу Ганзлічкову з Чехії з рахунком 11:6. Відтак вона виборола перше у своїй кар’єрі «золото» чемпіонату Європи серед жінок і тепер борчиня – чинна чемпіонка Європи та світу.

На першу сходинку п’єдесталу чемпіонату Європи піднялася й Ірина Гусяк – у вазі до 50 кг, здобувши переконливу перемогу у фіналі над болгаркою Евеліною Ніколовою 10:4.

Четверту золоту медаль здобула й Аліна Бережна (в/к до 72 кг). Додамо, що Аліна лише нещодавно повернулася на килим після дворічної перерви та одразу завоювала нагороду найвищого ґатунку.

Срібними призерками у Бухаресті стали також вихованки ЛУФК  – Тетяна Кіт у вазі до 57 кг (представляє Львів) та Лілія Горішна у вазі до 53 кг (представляє Волинь).

Ще одна представниця Львівщини Ангеліна Лисак здобула 5-те місце у вазі до 59 кг, поступившись у сутичці за «бронзу».

При цьому, завдяки успіхам українських борчинь наша збірна перемогла в командному рейтингу чемпіонату Європи-2019, суттєво випередивши збірну Болгарії.

ІА "Вголос": НОВИНИ