У Запоріжжі до 5 років позбавлення волі засудили чоловіка, який відверто прославляв країну-агресорку та сподівався, що його обласний центр потрапить в окупацію. Також він просив росіян ще жорстокіше бомбардувати Україну, зокрема - Київ та Львів. 

Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду м. Запоріжжя.

За даними суду, громадянин України від вересня 2022 року у заборонених соціальних мережах прославляв російських окупантів та сподівався, що загарбники захоплять Запоріжжя.

Також він підтримував вбивства проукраїнських громадян та дії російського терористичного режиму. 

Україну та державну владу підозрюваний називав «терористичним угрупуванням».

Він також писав, що «Запоріжжя - це російське місто, попри українізацію». Також він закликав окупантів жорстоко бомбардувати Київ та Львів, знищити цивільну та транспортну інфраструктуру. 

На суді чоловік свою провину визнав частково. Він заявив, що у його діях немає складу злочину, він поширював російську пропаганду, оскільки таким чином реалізував «своє право на свободу слова». 

Він заявив, що поширював антиукраїнські дописи, бо йому не подобалось перейменування вулиць, а Запоріжжя вважає російським містом, бо більшість там спілкується російською. 

Суд проаналізував матеріали справи та визнав чоловіка винним. Його засудили до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. 

ІА "Вголос": НОВИНИ