7 червня відбулася зустріч представників провідних університетів України та цьогорічних випускників шкіл.

На заході побувала і позаштатний кореспондент ІА «Вголос» Вікторія Рудзінська.

Українська академія лідерства (довідково: академія поєднує річну програму між школою та університетом для вмотивованих підлітків 16-20 років та масштабні соціальні проєкти для суспільства) стала ініціатором заходу.

На події були представлені 15 топових ЗВО (закладів вищої освіти) України.
Серед представлених університетів є і державні і приватні заклади освіти. На заході презентували і найстаріший ЗВО України - Острозька академія (1576 р.) також і найновіший - American university Kyiv (2022 р.), який буде проводити перший набір на навчання цьогоріч.

У вступній кампанії 2022 року є і певні особливості. Приміром, як розповідає Андрій Гукалюк, перший проректор Львівського національного університету імені Івана Франка

«Є ряд спеціальностей, на які не потрібно результатів національного мультипредметного тесту, а лише написати мотиваційний лист. Це новація цьогорічної вступної кампанії».

Представники інших університетів також розповіли про особливості навчання в їхніх закладах освіти, а також особливості вступу в умовах війни в країні. Випускники шкіл мали змогу поставити питання, що найбільше їх хвилюють.

Цікаво, що модерував зустріч Михайло Винницький – випускник Кембриджу, екскерівник секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, викладач Української академії лідерства, Києво-Могилянської Академії, Львівської бізнес-школи УКУ.

Трансляцію презентацій кожного вузу можна також переглянути тут:

Раніше, сайт НТА публікував рейтинг найкращих університетів України та хто потрапив у топ-3.

Також читайте сьогодні:

ІА "Вголос": НОВИНИ