Американський ветеран Марк Ліндквіст, який зібрав сто тисяч доларів для ЗСУ, прилетів до Вінниці.

Військовий льотчик їздить українськими містами, які постраждали через росіян.

Про це пише ТСН.

У місті Фарго штату Північна Дакота в нічні двадцятиградусні морози і снігові бурі американський ветеран Марк Ліндквіст на знак солідарності з українськими бійцями майже три тижні жив у наметі. Все знімав на відео і так збирав донати для бійців.

Зібравши 100 000 доларів у США, Марк помандрував Україною: Дніпро, Запоріжжя, Вінниця - особливу екскурсію для особливого волонтера провели представники штабу Повітряних сил України. Марк побував на розбомбленій площі, роздивився зруйнований будинок культури і не стримував емоцій.

“Я дуже злий. Я бачу тут порушення свободи України і українців, це ті принципи, в які ми віримо. Тому я зараз тут”, - каже чоловік.

Вражений побаченим у Вінниці, Марк Ліндквіст просто на місці записує звернення до співітчизників, бо як пілот винищувача, розуміє, як потрібні українцям бойові літаки.

“Мене звати Марк Ліндквіст, я ветеран ВПС США і  волонтер. Прошу всіх американців звернутися до нашого уряду та Пентагону з проханням надіслати F-16 цим боєздатним бійцям, щоб вони могли боротися за свою свободу”, - закликає Марк.

Українські пілоти вже готуються керувати сучасними винищувачами, кажуть у штабі Повітряних сил України, для цього обирають кращих з кращих.

“Наші пілоти навчені англійської мови рівня володіння, достатнього для опанування техніки. Також інженерно-технічний склад готується”, - кажуть у штабі.

Про свої враження ветеран повітряних сил розповідає співвітчизникам не лише в соцмережах, а й на своїх благодійних концертах. У річницю повномасштабного вторгнення їде додому збирати нову допомогу і обіцяє, що буде з Україною до перемоги.

                                                                                           Софія Грисьо для ІА «Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ