У справі «мандрів» львівського сміття є одне масштабне кримінальне провадження. У ньому досліджують «мандри» ТПВ по всій Україні.

Про це в ефірі “Народного толк-шоу” 30 червня розповів заступник прокурора Львівської області Микола Друзюк.

«Щодалі просувається слідство і щобільше нам стає відомо, то більше ми подивовані масштабністю цієї проблеми. На цей час слідство скерувало запити у всі міста чи місця, куди би мало прибути наше (львівське, - ред.) сміття. І з тих відповідей, які отримали, наше сміття туди не приїжджало», - зазначив він.

І додав: «Це сміх крізь сльози. Нам навіть телефонують колеги і кажуть: »Хлопці, тут ваше сміття знову приїхало. Не хочете назад забрати?«. Ці випадки знову документують, вони ж - по всій Україні».

Також, за словами Друзюка, зараз слідчі і прокурори скерували запити прокурорам по всіх областях, щоб вони показали випадки, де було самовільне захоронення ТПВ, які можуть бути львівськими, щоб у прокуратурі Львівщини могли все комплексно дослідити.

При цьому він розповів: «Два основні напрямки у розслідуванні цього кримінального провадження - це законність чи незаконність дій перевізників, тих, хто отримували кошти за транспортування та захоронення сміття, це дії тих, хто нібито приймав це сміття і це дії посадових осіб, які би мали це контролювати і які ухвалювали рішення про плату цих послуг».

«Жоден факт не залишився поза увагою, оцінка надана і діям посадових осіб ЛКП »Збиранка«, і посадовим особам профільного підрозділу Львівської міської ради, який мав приділяти цьому увагу, і діям вищої міської влади», - резюмував заступник прокурора.

Детальніше - у відео.

Як писав «Вголос», Прокуратура Львівської області зацікавилась “мандрами” львівського сміття Україною та активно розслідує усі оборудки, з цим пов’язані.

ІА "Вголос": НОВИНИ