Сьогодні зранку було кілька повідомлень вторгнення кількох диверсійно-розвідувальних груп та про висадку ворожих десантів у Львівській області.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військово-цивільної адміністрації Максим Козицький.

Проте, за його словами, інформація не підтвердилася: жодних ворожих ДРГ та десантів на Львівщині не було.

Щодо відео, яке розповсюдили у соцмережах, Максим Козицький заявив, що панікери зафільмували вертоліт Нацгвардії України.

«Прошу політиків, депутатів та мерів не розповсюджувати фейків», - сказав він.

За словами очільника Львівської обласної військово-цивільної адміністрації зараз військова частина у Бродах перебуває у надійних руках Національної гвардії.

«Зараз така ж інформація перевіряється щодо військової частини у Стрию. До нас надійшла інформація, що там можуть бути ворожі ДРГ. І поки не розповсюдив її хтось інший, кажу я: інформація перевіряється», - говорить Максим Козицький.

Голова ЛОВЦА також розповів, що у Золочівському районі сьогодні аварійно приземлився наш літак. Пілот живий і з ним все добре. Йому відразу надали допомогу місцеві мешканці.

Чому наші літаки підіймаються в небо, він відмовився розповісти. Сказав, що це – компетенція військових.

Він також додав, що сигнали повітряної тривоги звучали сьогодні зранку у Львові через можливу загрозу бомбардування міста російськими окупаційними військами. Ворожі літаки залетіли з боку Білорусії в Україну і брали напрямок на Львів.

Голова Львівської обласної військово-цивільної адміністрації зауважив, що в області знаходять дуже-дуже багато позначок для ворожих літаків.

Нагадаємо, як повідомляв міський голова Львова Андрій Садовий,  у Бродах на Львівщині Збройні Сили України дали відсіч ворожим десантникам. Водночас СБУ у Львівській області назвала це фейком.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ