Директор Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко розповів, як не підхопити «китайський» коронавірус.

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос».

«Як я вже казав, спеціальної профілактики і заходів на даний момент на території нашої держави немає. Я маю на увазі вакцини чи інші речі, які могли б знищувати конкретно цей коронавірус. Але оскільки він передається саме повітряно-крапельним шляхом, то треба дотримуватись правил загальної гігієни», - сказав Сергій Федоренко.

«Я вважаю, що людям необхідно якнайменше часу перебувати у місцях скупчення людей, мити руки, коли вийшли з громадського транспорту чи інших місць і не вживати продуктів, до яких могли мати доступ мікроорганізми. Я маю на увазі, якщо вони не зберігались в одноразовій упаковці, або її цілісність була порушена. І, звісно ж, при перших проявах чи підозрі на гостру респіраторну хворобу нам слід одразу ж звертатись за спеціалізованою допомогою до лікарів. Як тільки з’являється кашель, підвищена температура, пирхота у горлі та інші схожі симптоми – в жодному  разі не треба займатись самолікуванням», - підсумував експерт.

Читайте повну версію статті: Що таке коронавірус і як з ним боротись.

ІА "Вголос": НОВИНИ