На Михайла Ткача було здійснено напад біля ресторану «Тандир» у селищі Козин Київської області. Три чоловіки намагалися перешкодити діяльності журналіста. Один з нападників вдарив розслідувача в шию і по камері.

Про деталі нападу Михайло Ткач розповів на сторінці у Facebook.

"У п’ятницю близько 22:20 на парковці ресторану «Тандир» в Козині (Київська область) ми помітили багато автомобілів преміум класу. О 23:00 ресторан залишили декілька людей, серед яких колишній заступник генерального прокурора. Нам стало цікаво і ми ще зачекали щоб побачити інших гостей закладу", – розповідає журналіст.

За словами Ткача, о 23:30 ресторан почали залишати останні відвідувачі, якими була велика компанія з охороною.

"Оскільки наше авто не дуже відповідає рівню закладу, охорона звернула на нього увагу і почала ходити довкола. Далі, розуміючи що в нашому авто є люди, вони повмикали дальнє світло на відстані двадцяти метрів. Згодом, коли відвідувачі пішли на вихід, на дальньому світлі одна з автівок під’їхала взагалі впритул до нашої, – каже журналіст.

Розуміючи, що він нікого не побачить, бо їх засліпило світлом від фар, Михайло Ткач вийшов з машини, повідомив охорону, що він журналіст «Української правди» і продовжив знімати.

"Два охоронці почали закривати камеру. Третій підбіг до мене, вдарив в шию і вдарив по камері. Камера вимкнулась. Скоріше за все камеру було пошкоджено під час удару. Адже відеофайл, який я знімав в той момент, не відкривається. Намагаємось відновити", – каже Ткач.

Він додає, що не знає, з ким пов‘язана охорона. Відомо, що це охорона когось із гостей: «Низка машин має оперативні або підробні номерні знаки. Тому це ускладнює відповідь на питання: чия охорона? Але ми працюємо, щоб на нього відповісти».

Нагадаємо, на журналіста-розслідувача Михайла Ткача напали біля ресторану «Тандир» у селищі Козин Київської області. Правоохоронці Київщини розпочали кримінальне провадження за виявленою публікацією про перешкоджання журналістській діяльності.

ІА "Вголос": НОВИНИ