Виставляючи на аукціон 10 гектарів землі під виправною колонією №48, львівська влада мала мати чіткий план, що хоче отримати із цього об’єкту. Від того, що там збудують, буде залежати, яким буде додаткове навантаження  на мікрорайон.

Про це в ефірі проєкту “Народне Толк-Шоу” на телеканалі NTA розповів архітектор, засновник ГО «Форум Львів і майбутнє» Ігор Кузьмак.

Коментуючи продаж земель колишньої львівської тюрми, він підкреслив: забудувати 10 гектарів землі було б великим навантаженням на інфраструктуру міста та мікрорайон. Водночас він зазначив: землі продали приблизно за 407  мільйонів гривень. Це середня ціна за такий об’єкт.

“Перед тим, як виставляти на аукціон такі великі ділянки, місто має мати чіткий план, що воно хоче отримати з цього. Цей об’єкт перебуває на території місцевої громади, а кошти отримає держава, бо продався державний об’єкт.  А що отримає місто? Хто тепер даватиме дозвіл на забудову цієї території? Мін’юст? Ні. Буде віддавати місцевий орган влади”, – розповів Кузьмак.
На його думку, перед тим, як виставити такий об’єкт на аукціон, місто мало б домовитись із міністерством юстиції про певну компенсацію, адже бере на себе величезне навантаження.
“Те, що там зараз є, – це будівельне сміття. Можна було домовитися з Мін’юстом: продайте будівельне сміття за мільярд гривень, забирайте гроші в держбюджет, а територія повертається в розпорядження міста і місто починає продавати територію”, – підкреслив архітектор.
Нагадаємо, Міністерство юстиції продало Львівську виправну колонію №48 втричі дорожче, ніж планувало. Нові власники заплатили за неї понад 407 мільйонів гривень.

Читайте більше новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ