Сьогодні, 21 січня, з подвір’я палацу Потоцьких у Львові у Монте Карло вирушив екіпаж  у складі Світлани Кравс та Michał Kumiega. Українка та поляк на ретро-автомобілі Пежо 201 С (1932 року випуску) візьмуть участь у ювілейному 25-у Ралі Монте-Карло. Про це повідомляє «Контент Медіа».

У такий спосіб Львів долучиться до п’яти європейських міст, звідки попередній старт візьмуть учасники цьогорічних найпрестижніших європейських зимових перегонів на історичних авто.

Українсько-польський екіпаж здолає понад 2000 кілометрів і відкриватиме цьогорічні змагання на головному подіумі в Монте-Карло. Так Королівський автомобільний клуб Монако толеруватиме перемогу цієї марки на змаганнях 1932 року в класі автомобілів до 1500 куб. см.

У 1932 році тут проходили автоперегони на кільцевій трасі «Львівський трикутник». Сьогодні в Європі залишилося лише ДВІ історичні кільцеві траси в межах міст, які не зазнали змін – у Монте-Карло і у Львові. Змагання «Ралі Монте-Карло Історик» набуває в Україні все більшої популярності.

Частина маршруту пройде історичною трасою «Великі Карпатські перегони», що стартували зі Львова понад століття тому. Екіпаж планує з дружнім візитом відвідати місто-побратим Львова – французькі Канни. Проєкт відбувається під патронатом Кабінету Міністрів України і Генерального Консульства Польщі у Львові.

Про історичні паралелі та участь Львова у міжнародних ралі розповів відомий екскурсовод та знавець міста Лева Петро Радковець.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ