«Укрзалізниця» запустила «Буковельський експрес» за маршрутом Львів — Ясіня — Львів. Як зауваєують в керівництві компанії, це вже четвертий маршрут, запущений цього року, який обслуговуватиме сучасний дизель-поїзд, придбаний у вітчизняного виробника.

Як повідомляє кореспондет «Вголос», про це під час уричистого запуску першого рейсу  повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

«Ще восени ми дали обіцянку українцям та Президенту до кінця року придбати та запустити 4 дизель-поїзди, і ми її виконали. Впродовж листопада-грудня цього року нам вдалося придбати та запустити вже третій сучасний дизель-поїзд. Ще один було випущено на маршрут у травні цього року. Ці експреси дали старт оновленню парку поїздів для регіональних перевезень, яке не проводилося багато років. Сьогоднішній експрес стане зручним для тих, хто мандрує зі Львова та Івано-Франківська до курортів Українських Карпат», — зазначив Олександр Камишін.

Зокрема, новим поїздом пасажири можуть менш ніж за 5 годин доїхати до станції Татарів (Буковель), а далі автобусними шатлами за 20 хвилин до ГК «Буковель».

 

Крім того, як зазначають в УЗ, поїзд буде зручним для подорожей до найвідомішого водоспаду Пробій та Скель Довбуша, які знаходяться в Яремче; найдовшого села в Україні — Микуличин; до віадука у Ворохті, який збудовано у 1895 році, за часів Австро-Угорщини, та селища Ясіня Закарпатської області, звідки можна дістатися до мальовничої вершини гори Драгобрат — найвищого гірськолижного курорту Українських Карпат.   

«Буковельський експрес» відправлятиметься зі Львова о 06:40 та прибуватиме на кінцеву станцію Ясіня о 12:25. Поїзд робитиме зупинки на станціях Івано-Франківськ, Яремче, Микуличин, Татарів, Ворохта та ін. Експрес курсуватиме щодня з 25 грудня 2021 року до 16 січня 2022 року, крім 1 та 4 січня. Потім поїзд курсуватиме по п’ятницях, суботах та неділях.

Також експрес зручний для пасажирів, які подорожують з Києва та зворотно поїздом № 91/92 Київ — Львів — Київ. У разі відсутності місць на прями поїзди вони зможуть дістатися до Українських Карпат лише з однією зручною пересадкою. 

На маршруті «Буковельского експреса» використовується сучасний дизель-поїзд ДПКр-3 виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, який АТ «Укрзалізниця» придбано нещодавно в рамках реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». У складі дизель-поїзда 3 вагони — 170 місць. Поїзд має сучасні елементи інтер’єру та екстер’єру, пристосований також для перевезення маломобільного населення.

Раніше аналогічний поїзд було запущено на маршруті Одеса — Ізмаїл, ще два поїзди — на маршрутах Попасна — Харків, Харків — Суми — Ворожба — Харків та Коломия — Ківерці.

Нагадаємо, як писав "Вголос", від 20 грудня, приміські потяги Львів – Трускавець та Лавочне – Львів курсуватимуть за зміненим маршрутом.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ