Канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули до України.

Про прибуття лідерів Італії, Франції та Німеччини повідомляє RaiNews24.

Так, телеканал показав фотографію Шольца, Макрона та Драгі за столом у поїзді, також в ефірі було невелике включення кореспондента, що знаходиться у цьому поїзді. Фотографію також публікує La Repubblica, називаючи знімок історичним.


Згодом їх прибуття підтвердив і голова правління УЗ Олександр Камишин. Він опублікував фото трьох лідерів та написав: «Для мене сьогодні це була вже третя ніч в поїзді підряд. Та не тільки я провів сьогоднішню ніч в поїзді».

Три європейські лідери мають зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським. Це перший візит цього тріо після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Він проходить на тлі прагнення України стати членом Європейського Союзу.

Варто зазначити, що вчора німецький канцлер Олаф Шольц підтвердив зобов'язання Берліна постачати Україні сучасне озброєння та заявив, що передача здійснюватиметься в координації з партнерами з Європи та НАТО.

«У цій критичній фазі ми значно розширюємо нашу підтримку: ми, серед іншого, постачаємо Україні найсучаснішу зенітну систему та радар виявлення артилерії», - сказав Шольц.

Раніше «Вголос» інформував, що прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон здійснять візит до України 16 червня.

Лідери приїдуть разом, щоб засвідчити підтримку трьох найбільших європейських країн президенту України Володимиру Зеленському.

ІА "Вголос": НОВИНИ