Майже рік тому депутати міськради ініціювали створення транспортної комісії та департаменту, які б зробили місто більш мобільним. Однак ані мер, ані його заступники не оголосили відповідних конкурсів.

Про це в ефірі проєкту “Народне толк-шоу” на телеканалі NTA заявив депутат Львівської міськради від партії “Варта” Ігор Зінкевич.

“На таку кандидатуру, як у департамент, має бути оголошений конкурс, де люди виходять зі своїми пропозиціями щодо розвитку міста на 5-10 років”, – пояснив Зінкевич.

Однак, підкреслив депутат, на департамент транспорту та пропозиції кандидатів усі чекають вже 11 місяців.

Говорячи ж про проблему із парковками в місті, він зауважив: у запропонованому Львовом Плані сталої мобільності це питання винесене 5 пунктом.

“План сталої мобільності – це зміст книжки, який ще ненаписаний, там не проставлено жодної дати, не передбачено якихось кошторисів, немає жодної структуризації, яка б мала гарантування навіть по тих хаотичних ремонтах доріг. Досі люди не можуть виїхати із Залізничного чи Франківського районів, вони закриті через затримки проведення ремонтів із невідомих причин. Усі ці речі зупиняють місто”, – зазначив Зінкевич.

“Щодо паркування концепція дуже проста – у нас є певні буферні зони, які відповідають за в’їзди у місто. Просте питання – хто знає скільки транспорту щопонеділка в’їжджає до Львова? У нас немає таких даних, про них навіть не хочуть говорити”, – додав Зінкевич.

Він наголосив: з міста кожної п’ятниці виїжджає близько 300 тисяч автівок і щопонеділка вони повертаються.

“Знову питання – скільки нам потрібно паркомісць, щоб забезпечити паркування цих людей, якщо не можемо забезпечити якісний громадський транспорт. Депутати, не будучи управлінцями, уже почали розуміти як працює місто і що нам потрібно і ми вимагаємо в управлінців це зробити. Але у нас немає керівника департаменту, який фактично б  делегував відповідність на певні управління до виконання”, – підкереслив Ігор Зінкевич.

Нагадаємо, львів’яни скаржаться, що громадським транспортом неможливо добратись до головних лікарень Львова.

ІА "Вголос": НОВИНИ