Сьогодні, 2 листопада, учасників АТО, які організували під стінами Львівської міськради брифінг через обурення рекламою мера Львова Андрія Садового щодо виділення коштів бійцям АТО і вирішили з журналістами зайти на засідання виконкому ЛМР, не пустили у сесійну залу, де воно відбувалося.

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Після вищезгаданого брифінгу учасник Української спілки учасників АТО Олег Дудок уточнив: «Зараз відбувається виконком. Ми минулого року послухали, скільки там земельних ділянок роздають і розбазарюють. І нам сказали, що на цей виконком ми не зайдемо». Тому запросив журналістів піти на виконком із учасникам АТО та переконатися, чи справді так і буде.

Журналістів представники «Муніципальної варти», котрі стояли біля дверей зали, пропустити на засідання виконкому були не проти. Натомість тих бійців, котрі прийшли і хотіли зайти у малу сесійну залу, пускати відмовилися.

«А що, ми не люди?» Вам вказівку дали нас не пускати? У чому проблема?», — обурилися АТОвці.

«На жаль», — прокоментували «муніципали».

Відтак керівник «Правого сектору» Львівщини Тарас «Хаммер» зазначив: «Все у кращих традиціях: не пускають. Вхід — для обраних. Кого треба, пускають. У нас, напевно, не такі «фейси», відповідно — ми не формат».

Його підтримали й інші АТОвці, котрі вигукували: «Дерибанять землю за зачиненими дверима!», — так пояснювали вони їхній не допуск на засідання виконкому ЛМР.

При цьому Тарас «Хаммер» додав: «Цим людям треба просто поспівчувати. Бо займати пасивну позицію щодо громадян України, людей, котрі реально щось зробили для Батьківщини, неприпустимо. Будьте відверті. Скажіть, що вам сказали не пускати, коли прийдуть певні люди», звертаючись до «муніципалів».

Керівник «Муніципальної варти» м. Львова Богдан Кухарук на це відповів: «Зараз відбувається засідання виконкому. Завести туди всіх людей, які просто зірвуть засідання виконкому?»

«Це за гроші громади найняли приватну охорону для Андрія Івановича. Подивіться, на скільки збільшилася кількість представників «Муніципальної варти» протягом останніх років. З кожним роком їх стає все більше. Але їх немає ні в садочках, ні у школах», — обурилися бійці.

«Чому нас не пускають? Ми хочемо почути, що відбувається у нашому місті. Нам цього ж не дають зробити! Ховаються за приватною охороною. Хочемо, аби вся Україна бачила, як діє ця людина (Садовий. — Ред.) Вона діє примітивно. Ховається. З жодними АТОвцями спілкуватися не буде ніколи, бо він — боягуз», — додав голова Української спілки учасників АТО Максим Каменецький.

Як писав «Вголос», сьогодні вранці під стіни Львівської міськради прийшли учасники війни на Донбасі, «обурені брехнею Садового». Також запропонували меру Львова пройти детектор брехні.

ІА "Вголос": НОВИНИ