Про це у коментарі «Вголосу» розповів екс-заступник генерального прокурора України Олексій Баганець.

За його словами, відповідно зростають організовані форми вчинення злочинів. А на сьогодні вони небезпечні ще й тим, що злочинці в своєму арсеналі мають багато вогнепальної зброї, яку завозять із зони бойових дій. Відтак це загрожує і безпеці держави, і навіть її незалежності.

«Як не зростати кількості злочинів, якщо наша нова «демократична» влада додумалась до того, аби ліквідувати спеціальні підрозділи по боротьбі з оргзлочинністю у системі органів МВС? – зазначив Олексій Баганець. - А вони ж десятками років накопичували необхідну інформацію про діяльність ОЗУ - їх очільників та активних учасників, майно, їхні зв’язки з правоохоронними структурами, органами державної влади тощо. Фактично вся робота та накопичена протягом десятків років інформація практично знівельована й знищена».

Також додав: «Тому сьогодні, коли представники правоохоронних органів говорять про якісь своїх успіхи у боротьбі з організованою злочинністю, це брехня. Замість того, щоб удосконалити діяльність спецпідрозділів, у нас спочатку їх знищили, а тепер на порожньому місці починають щось створювати».

Більше читайте: Боротьба з оргзлочинністю: «Піар та окозамилювання». 

ІА "Вголос": НОВИНИ