ЗМІ дізналися, хто очолює передвиборний штаб лідера гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука, який, за даними медіа, піде на парламентські вибори.

За інформацією «НВ», співак вже сформував передвиборний штаб, який очолює екс-заступник міністра економіки Юлія Клименко.

Як пише журнал «НВ» у статті «Люди, які змінять Раду», передвиборний штаб Вакарчука розмістився по сусідству зі штабом прем'єр-міністра Володимира Гройсмана в бізнес-центрі Horizon – там давно розташований офіс рок-музиканта.

Ні Клименко, ні прес-служба Вакарчука не захотіли надати коментарі для «НВ».

Але сам Вакарчук в листуванні з «НВ» у Twitter підкреслив, що за жодних  обставин не очолить виборчий список БПП-Солідарності. Мовляв, це чутки.

Київський міжнародний інститут соціології невисоко оцінює підтримку умовної «партії Вакарчука»– усього лише на рівні 1,5%. Цей рейтинг може вирости завдяки частині електорату президента Петра Порошенка і лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка, вважає директор Інституту досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

На входження в парламентський список Вакарчука сподівається невеликий політпроект «Дій з нами». Його організували депутати-єврооптимісти Мустафа Найєм, Наталія Кацер-Бучковська та Світлана Заліщук, а також один із творців Національної поліції – Сергій Блажевич. На сайті проекту запущена програма краудфандінгу для фінансування промокампанії.

Як писав «Вголос», Вакарчук іде на вибори, – ЗМІ.

ІА "Вголос": НОВИНИ