З'ясувалося, що за кермом - представник прикордонної служби ФСБ Руслан Требунський. Пасажири - офіцер з питань безпеки посольства Росії Валерій Шулік та офіційний представник служби зовнішньої розвідки Росії Володимир Небиваєв. Дипломати не виходили з автівки до прибуття представника консульства. Вже всі разом вони вислухали патрульних. Спочатку запевняли, що не розуміють української.

«Різкий запах алкоголю з ротової порожнини, почервоніння шкіри обличчя, тремтіння рук», - так описував їхній стан патрульний на місці.

Після роз'яснень від копів чоловіки намагаються переконати поліцейських, що Требунський, який був за кермом, просто не міг вживати алкоголю, бо нині піст, а в день події була вербна неділя. Проходити тест на сп'яніння дипломат відмовляється.

«У нас є чіткі інструкції – не проходити медогляд. Провокація у чистому вигляді. Подивіться на наші обличчя, по комусь із нас видно, що ми випили?» - питався російський розвідник.

Журналісти ТСН вирішили довідатись, чи справді російські дипломати не вживали оковитої. У ресторані одразу підтвердили, що алкоголь таки пили.

«Це не постійні наші гості. Вони випили три келихи вина», - розповіли у закладі.

Вдень до ЗМІ потрапив чек із того ж ресторану на шістьох осіб. У ньому, окрім їжі на понад чотири тисячі гривень, й справді три келихи вина та шість чарок горілки. У посольстві Російської Федерації коментувати будь-що відмовляються.

Влітку минулого року Руслана Требунського вже затримували у Києві за порушення правил дорожнього руху. Тоді номерні знаки на автівці дипломата не відповідали реєстрації. Через недоторканість дипломата патрульні лише склали рапорт. Цього разу недоторканість знову завадила.

«Відповідно до конвенції цей транспортний засіб належить Російській Федерації, і ми не мали права здійснювати евакуацію», - повідомив поліцейський.

Протокол про адміністративне правопорушення поліцейські передали до Міністерства закордонних справ України.

Раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України вивчає матеріали про затримання в Києві російського дипломата в нетверезому стані.

 

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ