Фахівці розповіли, що треба їсти, аби зміцнити сон.

Про це пише maximum.fm.
Експерти вважають, що вживання певних продуктів принаймні за годину до сну може викликати сонливість та поліпшити сон протягом ночі.

Інжир – відмінне джерело магнію, мінералу, пов'язаного зі сном. Інжир багатий клітковиною і допомагає позбутися нічного відчуття голоду, яке може заважати сну. Дослідження показують, що регулярне вживання інжиру також може захистити від безсоння та сприяти хорошому сну.

Чорнослив – багатий мінералами, які допомагають виробляти гормон мелатонін. Він відповідає за сон. Ці мінерали включають кальцій і магній, а також вітамін B6. Щоб швидко викликати сонливість, їжте чорнослив принаймні за 30 хвилин до сну.

Банан – з'їжте банан після обіду, щоб потім міцно спати. Магній і калій, які містяться у бананах, допомагають розслабити м'язи. Вітамін B6 у бананах сприяє вивільненню великої кількості серотоніну, що ще більше збільшує розслаблення.

Фісташки – містять значну кількість мелатоніну, значно більшу, ніж інші фрукти, злаки та бобові. Більш того, фісташки повні магнію і білка, які сприяють кращому сну. Тільки не їжте занадто багато, адже зайві калорії можуть заважати сну.

Ромашковий чай – ромашка відома своїм заспокійливою, снодійною і заспокійливою дією. Отже, чашка гарячого ромашкового чаю перед сном обов'язково сприяє міцному сну. Нові дослідження показують, що вживання ромашки може запобігти депресії та занепокоєнню.

Як писав “Вголос”:

ІА "Вголос": НОВИНИ