АМКУ розслідує картельну змову Міненерго та енергетичних компаній.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Антимонопольний комітет почав розслідування за ознаками ймовірних антиконкурентних узгоджених дій низки компаній за участі Міненерговугілля при визначенні цін на енергетичне вугілля для потреб ТЕС та ТЕЦ.

Повідомляється, що комітет встановив, що протягом 2017-2018 років Міністерство енергетики та вугільної промисловості за участі компаній «Держвуглепостач», «Донбасенерго», «ДТЕК Енерго», «Укрінтеренерго», «Черкаське хімволокно», «Технова», проводило наради задля досягнення домовленостей щодо цін на вугільну продукцію державних підприємств для генеруючих компаній ТЕС та ТЕЦ, що підтверджено протоколами цих нарад.

Вказані компанії є потенційними конкурентами. Підтримання зазначеними компаніями пропозицій щодо підняття цін вугільної продукції для генеруючих компаній ТЕС та ТЕЦ до узгодженого рівня, могло призвести до спотворення конкуренції на відповідних ринках.

Нагадаємо, міненерговугілля, а також Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, отримали доручення від прем’єрміністра Володимира Гройсмана.

ІА "Вголос": НОВИНИ