Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин попри вимоги депутатського корпусу та громадськості Львівщини намагався не допустити ухвалення рішення про вимогу звільнення одіозного керівника Нацполіції Львівщини Василя Віконського.

Про це в ефірі «Народного толк-шоу» заявив депутат Львівської облради від ВО «Свобода» Михайло Нискогуз.

«У неділю відбулося народне віче в Соснівці, яке підтримало звільнення Віконського із посади. Після того були засідання Червоноградської міської ради та Сокальської районної ради, які також підтримали це звільнення. Тож з відповідною ініціативою ми виступили й у стінах Львівської обласної ради. На жаль, голова облради підмінив наше рішення й запропонував інший варіант - про відсторонення Віконського від посади на час розслідування. Голоси за це не назбирувалися кілька разів, ми просили відкорегувати текст рішення, але Ганущин не погоджувався. І тільки коли громадськість виступила зі спротивом у стінах обласної ради, він побачив, що не має можливості продовжувати сесію й був змушений винести це на голосування. Депутати більшістю голосів підтримали своє звернення», - зазначив Нискогуз.

Повний запис ефіру дивіться тут:

https://www.youtube.com/watch?v=GKJfLVzi9Zc

Як відомо, напередодні у с. Сілець Сокальського району на місцеву залізничну станцію прибули 113 вагонів з вугіллям із Російської Федерації. На знак протесту проти торгівлі з окупантом місцеві активісти, серед яких значна частина учасників російсько-української війни та місцеві шахтарі, організували мирну акцію протесту на місці перебування потяга. 21 вересня правоохоронці за вказівкою керівництва ГУ НП у Львівській області силоміць розігнали мирних учасників протесту.

ІА "Вголос": НОВИНИ