Лікарі державних клінік упродовж двох днів відмовлялися зробити ПЛР-дослідження на Covid-19, поскаржилася позафракційна народна депутатка Ганна Скороход. Аналіз у приватній клініці виявив у неї захворювання.

Про це депутатка написала на своїй сторінці  у Telegram,

«Поїхала в поліклініку. Там в інфекційному відділенні зустріли мене в одноразових медичних масках і халатиках. Подивилися, послухали – сказали – не воно. Попросила зробити тест – відмовили, пояснивши, що тести [роблять], тільки якщо 100% симптоми», – розповіла вона. Перед цим у неї була висока температура, ломота в тілі, сильно боліла голова.

Наступного дня її стан погіршився, вона стала погано відчувати запахи. Скороход подзвонила в «швидку», однак там спочатку відмовилися висилати бригаду, проте після фрази про те, що вона народний депутат, передзвонили і запропонували поїхати в інфекційну лікарню в Білу Церкву, де їй можуть зробити тільки експрес-тест на коронавірус, але не більш точний ПЛР.

«Користуюся (як вважають) заповітною фразою «я народний депутат». Кажуть – передзвонить головний на зміні. Передзвонюють. Розповідаю симптоми і причини занепокоєння заново. Усе те саме, потім 15 хвилин лайки – і мені пропонують поїхати в інфекційку в Білу Церкву. Я кажу: «Вони тести ПЛР (полімеразна ланцюгова реакція – ред.) роблять?» «Ні, тільки експрес, але це все, що ми можемо», – написала депутатка.

Після цього вона з’їздила в Олександрівську лікарню Києва, де, показавши посвідчення нардепа, домоглася проведення експрестесту. Він виявився негативним.

«Просила ПЛР, але рішення про його проведення ухвалюють щоранку на нараді лікарів. Також дізналася, що ПЛР бере приватна клініка «Добробут» в разі виклику «швидкої». Що я, власне, і зробила. Сам тест безплатний, оплачуєш виклик і захисні костюми парамедиків. Підсумок. Щоб здати тест, мені знадобилося: два дні, посвідка нардепа (а як бути тим, хто її не має? До речі, досі соромно за користування) та 4100 грн за виклик «Добробуту»,  - додала Скороход.

Нагадаємо, ще один український депутат підозрюється на коронавірус.

ІА "Вголос": НОВИНИ