Знизити ризик зараження коронавірусом на 10-15 відсотків можна з допомогою полівітамінів, вітаміну D, пробіотиків і жирних кислот омега-3.
Проте такий ефект відзначається тільки у жінок, йдеться в дослідженні, опублікованому на порталі Medrxiv.
Вченими зі США, Швеції та Великобританії під керівництвом Крістіни Менні з Королівського коледжу Лондона було використано додаток COVID Symptom Study, в якому люди з різних країн записували інформацію про те, як вони перенесли хворобу. Дослідники проаналізували близько 400 тисяч анкет з результатами ПЛР-тесту на COVID-19, велика частина аналізів була негативною. Близько половини власників цих анкет відзначили, що приймали різні харчові добавки з початку пандемії коронавірусу.
З'ясувалося, що регулярний прийом цинку, вітаміну С або часнику ніяк не вплинув на ризик захворіти, а от вживання полівітамінів знижувало ризик зараження на 13%, вітаміну D – на 9%, пробіотиків – на 14%, жирних кислот омега-3 – на 12%.
Однак ця кореляція була виявлена тільки у жінок.
Читайте більше актуальних новин на Вголосі:
- Вже у березні 2021 року Україні надійде перший мільйон доз вакцини від COVID-19 в межах глобальної ініціативи COVAX. l
- У світі вакцинувалися від COVID-19 понад мільйон людей.
ІА "Вголос": НОВИНИ