Відомий італійський автогонщик Алессандро Дзанарді бореться за життя після серйозного ДТП, в яку він потрапив під час тренування на велосипеді з ручним приводом.

Як повідомляє sport.ua, спортсмен був доставлений вертольотом в госпіталь міста Сієни. Стан 53-річного італійця розцінюється як дуже важкий.

Колишній гонщик Формули-1 готувався до змагань для спортсменів з обмеженими можливостями та на шосе в районі міста П'єнца потрапив в аварію. Дзанарді зіткнувся на велосипеді з вантажівкою. На крутому спуску він не зміг утримати під контролем свій велосипед і виїхав на смугу зустрічного руху. Спортсмен отримав серйозні черепно-мозкові травми.

Після аварії Дзанарді деякий час був у свідомості і міг говорити. Рятувальники прибули на місце події через 20 хвилин і потім доставили травмованого гонщика у лікарню за допомогою вертольота.

У 2001 році Алессандро втратив обидві ноги через аварію у гонці CART. Незважаючи на важкі травми, він зумів повернутися в автоспорт та виступав у різних гоночних серіях.

Відео з місця події оприлюднив журналіст місцевого ридання TGrRaiToscana  у Twitter.

Як відомо, Формула-1 сподівається почати сезон-2020 у липні.

ІА "Вголос": НОВИНИ