Істерика навколо знесення українцями в Харкові пам’ятника маршалу Жукову не вщухає на політичних ток-шоу РФ. Зокрема, найоплачуваніший топ-пропагадист Кремля Володимир Соловйов заявив, що з Росії приїдуть до Харкова на танках через знесення пам’ятника сталінському маршалу Георгію Жукову.

Таку гучну заяву він зробив в ефірі своєї програми «Вечер с Владимиром Соловьевым» на телеканалі «Россия 1», передає «Діалог.UA».

Пропагандист висловив намір за свій кошт поставити нові пам’ятники Жукову і спитав в українського політолога Вадима Карасьова, чи і знесуть їх також. Українець відповів на провокацію ведучого, сказавши, що для початку потрібно хоча б наважитись це зробити.

«Я поставлю, тільки вам не сподобається. Бо перед тим, як поставити, ми ж на танках приїдемо! Ми ж за честь Жукова можемо постояти!» — вигукнув рупор Кремля. І додав, що тільки так можна «звільнити» Україну, від кого – конкретизувати не став.

На такі неадекватні випади Карасьов попросив обійтися без заяв про російські танки, на що Соловйов далі продовжив про них говорити, маніпулюючи історичними фактами. Він намагався переконати, що під час Другої світової війни Україна була звільнена нібито виключно завдяки «російським танкам».

Також Соловйов назвав українців «нацистськими сволочами» через відмову боготворити радянське минуле.

Висловив обурення пропагандист і з приводу того, що українська поліція не повелася з активістами так само, як це роблять російські силовики щодо своїх громадян.

Зазначимо, що це вже не вперше від Соловйова чути висловлювання про російські танки. Напередодні він розповідав, що не зміг залізти в танк, бо «злегка» розтовстів і, як Вінні-Пух, застряг.

Раніше його «колега» Ольга Скабеєва на своєму шоу «60 минут» теж кричала про те, що в Київ можна в’їждати на танках.

Як повідомляв «Вголос», одеський письменник послав терориста «ДНР» у прямому ефірі шоу «60 минут» (фото).

ІА "Вголос": НОВИНИ