Станом на зараз через стихію на Львівщині без електроенергії 33 населені пункти повністю та 17 частково.

Про це повідомляє Львівобленерго. 

Так, через обледеніння проводів та гілок дерев, які падають на електромережі з-за меж охоронних зон, без електроенергії опинилася частина мешканців Перемишлянського, Пустомитівського, Городоцького, Жовківського, Яворівського, Мостиського, Золочівського, Червоноградського, Сокальського та Бориславського районів.

Водночас як повідомляють в Укренерго,  станом на 13 грудня в енергосистемі зберігається складна ситуація. Дефіцит електроенергії залишається значним.

Погіршення погодних умов по всій території країни (сильний вітер, мороз, налипання мокрого снігу, обледеніння проводів) негативно впливає на стан високовольтних та розподільчих мереж та суттєво ускладнює роботу ремонтних бригад.

Всім обленерго доведені ліміти споживання електроенергії. Для отримання точної інформації по окремому регіону рекомендують стежити за повідомленнями операторів системи розподілу (обленерго).

За словами начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, на сьогодні диспетчер енергосистеми довів нові ліміти споживання потужності для Львівщини. Вони закривають потреби нашої області на 60%. Якщо ці ліміти перевищити, доведеться застосовувати аварійні відключення. 

Читайте також у «Вголосі»: рятувальники розповіли як користуватися генераторами, аби не вчадіти. 

ІА "Вголос": НОВИНИ