Відповідно до розпорядження Львівобленерго, електроенергією споживачів Львівщини забезпечуватимуть почергово: відключають орієнтовно на 8 годин, тоді повертають на 4 години, а згодом знову відключають приблизно на 8 годин.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. 

За його словами, через дефіцит потужності в енергосистемі до подібних відключень змушені вдатися у всіх областях нашої країни.
 
«Провів нараду з керівництвом «Львівобленерго» щодо цих відключень. Розумію, що ситуація складна, але графіки планових відключень мають бути чіткішими, щоб жителі області могли спланувати свій час. Чіткі графіки мають скласти й оприлюднити найближчим часом», - каже він.
 
Також важливо, щоб оператори «Львівобленерго» за 15-20 хвилин до відключення повідомляли про це об’єкти критичної інфраструктури та виробництва, які є у переліку тих, які дозволили відключати від живлення. В працівників цих об‘єктів має бути час, щоб встигнути вимкнути обладнання чи перейти на інші джерела електропостачання.
 
Окрім того, через важку ситуацію з переліку критичної інфраструктури вилучили деякі об’єкти: поліклініки, котельні, станції зв’язку, установи юстиції та правоохоронні органи. 
 
Читайте також у «Вголосі»: де зігрітися та зарядити ґаджети, якщо нема світла вдома. 

ІА "Вголос": НОВИНИ