Посол Анатолій Щерба не встав під час виконання гімну України на концерті, присвяченому п'ятій річниці Революції Гідності.

Про це повідомила українська діаспора в Іспанії «Ucrania del Segura» у Facebook.

Зазначається також, що посол не піднявся з місця, коли лунала пісня «Пливе кача», яку вважають гімном загиблих на Майдані.

«Анатолій Щерба – наш офіційний представник України в Іспанії – не спромігся встати під час вшанування героїв небесної сотні звучанням пісні, котра стала гімном усіх загиблих на майдані та в зоні АТО. Окрім того, посол також не підвівся, коли в мадридській залі зазвучав державний гімн України, до вшанування якого запрошували зі сцени стоячі з рукою на серці ведучі концерту», - повідомляє спільнота.

Організатори концерту, що є представниками української діаспори вважають, що посол зневажливо ставиться до найважливіших державних атрибутів та народу, якому він служить.

Зазначається, що через його сидіння не піднялися з своїх місць і інші співробітники посольства.

У діаспорі додали, що окремі українці все ж зуміли встати під час звучання Державного гімну України та пісні «Пливе кача».

На сторінці Посольства України в Іспанії є звіт про даний концерт. Про те, чому посол України не встав під час Гімну - не вказано. Члени діаспори, присутні на заході, обурливо коментують дійство.

Додамо, що українська діаспора відзначала День Соборності на Флориді.

ІА "Вголос": НОВИНИ