Міністр оборони Сергій Шойгу, а також головнокомандувач сухопутних військ росії Валерій Герасимов перестали відповідати на дзвінки Пентагону.

Про це повідомляє Washington Post.

Як йдеться у повідомленні, неодноразові спроби вищого військового керівництва США поговорити зі своїми російськими колегами протягом останнього місяця заперечувались Москвою.

Після вторгнення Росії в Україну міністр оборони Сполучених Штатів спробував організувати телефонні переговори з міністром оборони Сергієм Шойгу та Валерієм Герасимовим, але вони так і не погодилися брати в цьому участь.

23 березня «Агентство» звернуло увагу, що Шойгу не з'являється на публіці 12 днів, а по ТБ показують старі кадри за його участю та видають за нові. 18 березня Шойгу згадується у повідомленні на сайті Кремля, в якому йдеться, що Володимир Путін обговорив із постійними членами Радбезу «хід спецоперації в Україні». На засіданні нібито був присутній Шойгу. Проте відео та фотографії з наради не публікувалися.

Того ж дня на Першому каналі рос тв вийшов сюжет, як Шойгу вручає нагороди. У сюжеті йшлося про те, що подія сталася «сьогодні», проте картинка в сюжеті співпадала з відео, опублікованим на сайті Міноборони 11 березня, зазначає «Агентство».

У Кремлі прокоментували зникнення міністра оборони Сергія Шойгу з громадського простору. За словами прессекретаря президента Дмитра Пєскова, у міністра зараз «багато турбот».

ІА "Вголос": НОВИНИ