Генерал -майор Мохаммад Багері, начальник штабу Збройних сил Ісламської Республіки Іран заявив, що знищить Азербайджан тисячами ракет.

Про це повідомляє видання Viva.

 Старший генерал Корпусу охорони ісламської революції заявив, що погроза реальна. За його словами, понад 4000 балістичних ракет націлені на азербайджанську столицю Баку, зокрема й на президентський палац.

Зауважимо, що в  останні дні виникла напруга між двома сусідніми країнами. Зокрема, зараз Іран перекидає свої збройні сили на азербайджанський кордон. 

За словами командира Корпусу гвардії ісламської революції (IRGC) у Тебрізі Хоссейна Пуресмайла, причиною стала тісна взаємодія між урядами Азербайджану та Ізраілю. Зауважимо, що іранський режим не визнає державу Ізраіль, як і право єврейського народу на існування на Близькому сході. 

Іранські військові вважають, що Ізраїль стоїть за антиіранськими заявами Баку. За  словами командира «вартових революції», погрози Ізраїлю проти Ірану, озвучені азербайджанською владою, не тільки суперечать інтересам Баку, але й становлять загрозу їх власному існуванню.

«Новітня історія показує, як склалася доля лідерів, які довіряли США та ізраїльській стороні», - додав він.

Раніше, у середу, 29 вересня 2021 року, Іран розмістив десятки тисяч військ на кордоні двох країн, саме в регіоні Арас.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ