Про це повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк під час прес-конференції сьогодні, передає кореспондент «Вголосу».

Лариса Середяк розповіла, що із зареєстрованих абітурієнтів понад 36 тисяч людей обрали базовий рівень тестів з української мови та літератури і майже 3 тисячі – поглиблений. 

Також директор ЛРЦОЯО нагадала, що цього року всі випускники, які хочуть отримати атестат про середню освіту, повинні пройти ЗНО, адже його результат буде зараховано як державну підсумкову атестацію. Зважаючи на це, цього року учасників тестування з української мови буде значно більше, ніж торік. 

«У Львівській області на тестування з української мови та літератури зареєструвалися 19 тисяч 133 особи. Зокрема, 14 тисяч випускників загальноосвітніх навчальних закладів і фактично 5 тисяч випускників минулих років», – сказала Лариса Середяк. 

«Не складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання ті, які за медичними показниками мають право бути звільненими від державної підсумкової атестації, а також випускники вечірніх шкіл. Ці люди можуть складати державну підсумкову атестацію у своїх навчальних закладах», – додала вона.  

За словами директора центру, поглиблений рівень тестів з української мови обрали менше ніж 10% абітурієнтів. 

Основна сесія ЗНО стартує 24 квітня із тестування з української мови та літератури. Цього дня працюватимуть 160 пунктів зовнішнього оцінювання. Оскільки результати тестів з мови та літератури буде зараховано як ДПА, пункти тестування буде відкрито майже в усіх райцентрах. 

Тестування з решти предметів відбуватимуться з 3 до 26 червня.

ІА "Вголос": НОВИНИ