Розслідування справи українського підлітка Івана Лю, який покінчив із життям у Шанхаї, залишивши на руці напис «Дякую, шанхайська система освіти», намагаються зам'яти.

Як пише "Обозреватель", сьогодні ні школа, ні китайська поліція не хочуть розслідувати смерть хлопця. Правоохоронці навіть протягом 10 днів відмовлялися віддавати батькам тіло дитини, вимагаючи, щоб ті не висували претензій навчальному закладу.

Батькам тіло Івана віддали тільки на 10-й день, весь цей час китайські правоохоронці наполягали, щоб вони відмовилися від претензій до навчального закладу.

Повідомляється, начебто до самогубства дитину довів 30-річний учитель Чжан Сяо Цюнь. Він нібито постійно знущався над дитиною, принижуючи її за те, що є українцем. Батьки звинувачують учителя в тому, що бив хлопця під час уроків, душив, а якось навіть надірвав йому вухо.

Мати померлого каже, що такі випадки зі самогубствами в школі стаються по кілька разів, та нікого досі не покарано. У Китаї навіть немає статті за доведення до самогубства.

Сам учитель досі працює у школі.

ІА "Вголос": НОВИНИ