Про це сьогодні під час брифінгу в парламенті заявив народний депутат України «свободівець» Андрій Іллєнко.

Парламентар констатував, що зараз під зовнішнім тиском є намагання скасувати мораторій на вивезення з України лісу-кругляку. За його словами, країну намагаються й далі перетворювати на сировинну колонію, аби українці лише постачали сировину і нічого не виробляли.

«Багато кому це вигідно, бо инші країни отримують можливість розвивати свою промисловість та створювати додану вартість. Якщо влада піде на скасування мораторію – це буде зрадою національних інтересів. Бо менш ніж за рік дії цього мораторію є економічні результати: деревообробна промисловість показала ріст на 15%, меблева – на 12%, обсяг імпорту верстатів для обробки дерева збільшився у три з половиною рази. Запрацювали підприємства, у людей з’явилася робота. І це на тлі загального падіння виробництва»,–  сказав Андрій Іллєнко.

За словами націоналіста, попри цю позитивну динаміку, на Україну тиснуть, мовляв, скасовуйте мораторій, бо не отримаєте черговий транш кредиту: «Це позичені гроші, які повертатимуть наші діти, прийдешні покоління. За ці чужі гроші у нас вимагають ліквідовувати власні робочі місця, згортати промисловість, а взамін нам дадуть кредит? Це абсурд! Ми повинні шукати компроміс із нашими европейськими партнерами, але не ціною власних стратегічних інтересів. До речі, саме з Европи зараз ідуть великі інвестиції у нашу деревообробну галузь. Маємо самі заробляти, а не брати у борг. Для цього треба творити закони, які стимулюватимуть виробництво, а не знищуватимуть.

«Свобода» наполягає: маємо розвивати та захищати власний ринок. Промисловість в Україні має зростати, а громадяни – працювати тут, не їхати на заробітки по усьому світу. Цим має займатись українська влада», – зазначили у прес-службі політичної сили.

ІА "Вголос": НОВИНИ