Про це йшлося під час прес-конференції сьогодні, інформує кореспондент «Вголосу».

Голова ГО «Еко Zахист» Орест Залипський зазначив, що призначення Оксани Кошак на посаду керівника комунального підприємства відбувалося поза конкурсом. Тому волонтери та зоозахисники вимагають повторного відкритого конкурсу на посаду директора ЛКП «Лев».

«Якщо цю нашу вимогу не почують, а, ймовірно, так і буде, ми вийдемо з пікетом під Львівську міську раду 26 травня», – сказав Орест Залипський.

Активіст ГО «Еко Zахист» Орися Семенюк додала, що Оксана Кошак не може керувати комунальним підприємством, оскільки не має достатнього стажу роботи на відповідній посаді.

«Коли міська рада оголосила конкурс на посаду директора ЛКП «Лев», основна вимога була стаж роботи у ветеринарній галузі на посаді керівників вищого рівня не менше ніж три роки. Хочу нагадати, що Оксана Кошак останні десять років керувала групою продажу однієї з українських представничих компаній, яка не має жодного стосунку до ветеринарної медицини. Тож у нас є підстава говорити про невідповідність займаній посаді», – сказала Орися Семенюк.

Волонтер-зоозахисник Таїсія Фарсович розповіла, що за час керування Оксани Кошак було розірвано волонтерські угоди з найактивнішими волонтерами, а також звільнились усі працівники, які найвідповідальніше ставилися до своєї роботи.

«На підприємстві дуже непрозоро використовують кошти. Воно має державне фінансування, а також дохід від діяльності комунальної клініки. Цю винагороду, яку дають клієнти, в підприємстві не тратять на безпритульних тварин, а використовують не відомо на що. Немає жодної підзвітності», – сказала Таїсія Фарсович.

Крім того, за словами голови ГО «Зоозахисний фронт» Юрія Микитюка, Оксана Кошак, попри застереження волонтерів, узяла на роботу лікарку Кищук, яка є прихильницею присипляння старих собак та щенят.

Як писав «Вголос», зоозахисники заявляють, що працівники ЛКП «Лев» незаконно приспали собаку, якій волонтери дали кличку Крапелька. 

ІА "Вголос": НОВИНИ