Ініціатором звернення виступила фракція ВО «Свобода» у ЛМР.

З відповідним зверненням під час пленарного засідання ЛМР виступив голова Львівської міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

За його словами, печерський районний суд Києва цього тижня визначив Віктору Медведчуку новий запобіжний захід в одній зі розпочатих проти нього справ. Вже без арешту – у вигляді «особистих зобов‘язань». У Генеральній прокуратурі публічно повідомили, що граничний термін перебування під цілодобовим домашнім арештом – 6 місяців, він уже сплив і подальше продовження – неможливе.А за кілька місяців точно так само термін арешту завершиться і в другій справі про державну зраду. Відтак, з кума Путіна знімуть більшість обмежень.

Він наголосив, що домашній арешт чи особисте зобов‘язання - це абсолютно невідповідні речі для осіб, які несуть реальну загрозу нашій державі.  Жодного іншого запобіжного заходу, крім як взяття під варту, за державну зраду не може бути в принципі.

«Ми, депутати Львівської міської ради, вважаємо за необхідне негайно внести відповідні зміни до Кримінального кодексу України. Необхідний проект Закону № 5505 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо особливостей застосування запобіжних заходів за вчинення злочинів проти основ національної та громадської безпеки) зареєстровано ще на початку цього року. Вимагаємо якнайшвидшого його ухвалення та недопущення будь-якого послаблень процесу притягнення до відповідальності зрадників Української держави», - каже Мельничук

Мельничук
Любомир Мельничук

Раніше «Вголос» повідомляв, що народному депутатові Віктору Медведчуку інкримінують державну зраду

Нагадаємо, спонсори УПЦ (Московського патріархату) мережа «БРСМ-нафта» та її власник Андрій Біба можуть фінансувати масові акції протесту вірян УПЦ МП до приїзду Вселенського патріарху Варфоломія.

ІА "Вголос": НОВИНИ