У результаті нападу бойовиків на базу миротворчої місії ООН на півночі Малі загинули десять миротворців, ще щонайменше 25 отримали поранення.

Про це в своїй заяві, опублікованій на сайті місії, повідомив генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш. Він засудив напад на табір в Аугельхоці в провінції Кідаль і закликав притягнути винних до відповідальності.

"Озброєні бойовики напали на базу миротворців в Кігальскому районі. Блакитні каски відбили напад і вбили кілька людей з числа нападників. Але контингент з Чаду втратив 10 людей, а, щонайменше, 25 осіб були поранені", - йдеться в повідомленні.

Генеральний секретар закликав владу Малі, а також збройні групи, які підписали мирну угоду, докласти всіх необхідних зусиль для того, щоб знайти винних у цьому нападі і якомога швидше залучити їх до відповідальності.

"Генеральний секретар заявив, що подібні дії не зменшать рішучості ООН і надалі будуть підтримувати народ і уряд Малі в їх прагненні встановити мир і стабільність у країні", - йдеться в заяві.

Гутерріш нагадав, що, згідно з міжнародним правом, напади на миротворців можуть бути кваліфіковані як військові злочини.

"Цей підло скоординований напад свідчить про рішучість терористів посіяти хаос. Він вимагає негайної, серйозної узгодженої відповіді всіх сил, що дозволила б ліквідувати загрозу тероризму в регіоні Сахель", - заявив спеціальний представник Генсека в Малі Махамат Салех Аннадіф.

ІА "Вголос": НОВИНИ