Зруйноване село Широкине у Донецькій області залишається повністю замінованим російськими окупантами.

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції Об’єднаних сил у Facebook.

Зазначається, що село Широкине, розташоване за 15 км на схід від Маріуполя, є найбільш зруйнованим населеним пунктом за російсько-українську війну.

У селі раніше налічувалося близько 700 будинків та понад 1,8 тис місцевих жителів, але вони були змушені покинути цей населений пункт через обстріли російських військ та їхніх найманців. Широкине було звільнено українськими військами від противника у 2016 році.

Позиції російсько-окупаційних військ нині проходять за кількасот метрів від крайніх будинків села.

Як розповів морський піхотинець Данило, який обороняє підступи до околиць окупованого села Саханка, село повністю заміноване бойовиками, подекуди ще досі на подвір'ях колишніх мешканців лежать нерозірвані снаряди і міни. Всередину житлових будинків заходити суворо заборонено: не виключено, що там ворогом залишені мінно-вибухові пастки. Можна спокійно переміщуватися лише по асфальтованій дорозі та окремих місцях, де точно ми знаємо, що немає жодної небезпеки.

Повідомляється, що зараз українські морські піхотинці надійно тримають оборону на лінії зіткнення.

В штабі додають, що останнім часом ворог сильно активізувався, незважаючи на «режим тиші». Бойовики вечорами обстрілюють позиції ООС зі стрілецької зброї та кулеметів.

Як писав «Вголос», окупанти із 122 мм артилерії гатили по будинках у селищі Широкине.

ІА "Вголос": НОВИНИ