У війні, яку розв’язала росія проти України, починається нова фаза - і вона може стати надзвичайно активною.

Українські військові готуються до початку надзвичайно активної фази війни, яку розв’язала країна-агресор. Окупанти займаються формуванням сил ударного угруповання на Криворізькому напрямку і намагання підтягнути резерви.

Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Погрози та попередження про настання надзвичайно активної стадії війни мають місце, ми маємо це розуміти - такі дії не виключаються. Але ми не маємо панікувати. З різних джерел чуємо різні сакральні дати, і всі говорять про те, що необхідно евакуювати мирне населення. Ми це підтримуємо і закликаємо допомогти нашим військовим. Ми готуємось до активних бойових дій, ворог це бачить і теж готується", - зазначила Наталя Гуменюк.

Вона також додала, що окупанти намагаються “залатати” Антоновський міст у Херсоні та будують пантонні переправи. По ним росіяни пускають легку військову техніку та цивільній транспорт. Однак всі мостові споруди в окупованому місті залишаються під вогняним контролем української армії.

«Ми маємо зброю, яка дозволяє влучати у певну ціль. Тобто ми можемо без руйнування інфраструктури зруйнувати плани ворога», - підкреслила Гуменюк.

Нагадаємо, окупанти знову обстріляли територію Запорізької АЕС – зафіксовано 3 прильоти біля промислового майданчика, ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ