Після обстрілу ввечері 26 липня Антонівський міст став непридатним для руху військової техніки, що серйозно деморалізувало окупантів та колаборантів.

Фото та відео напівзруйнованого мосту поширили в соцмережах. Проїзд Антонівським мостом закритий, ремонт його навряд чи можливий в найближчий час.  Окупанти спочатку заперечували пошкодження моста, мотивуючи це тим, що всі ракети ЗСУ були збиті російською ППО. Але згодом визнали, що міст став непроїзним для будь-якого транспорту. Ушкодене покриття мосту і одна опора. Херсонський колаборант Сальдо повідив також, що ще дві ракети потрапили в залізничний міст, який розміщений вище по течії від автомобільного.  В якому стані залізничний міст, поки що невідомо. Таким чином ЗСУ мають повний вогневий контроль на транспортними артеріями Херсонщини на правому березі Дніпра.

Радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань ексклюзивно для «Вголосу» прокоментував ситуацію в «херсонському котлі».

Окупанти навели понтонну переправу біля Дар'ївського моста через Інгулець. Понтонну переправу через Дніпро зробити можливо, але це дуже технічно складно, крім того, така конструкція може бути легко знищена ударом наших артилеристів. Ходить ще така інформація, що окупанти планують паромне перевезення. Але пропускна здатність що парому, що понтонного мосту дуже низька, і, повторюю, вони стануть легкою ціллю для обстрілу ЗСУ, зауважує радник херсонської ОВА.

 

Удари по мосту на Херсонщині – чергове підтвердження того, що ЗСУ мають вогневий контроль над стратегічно важливими комунікаціями. Удари по мосту нанесенні з філігранною точністю. Об’єкт не знищений як такий, але виведений з ладу. Його функціонування наразі припинено. Російська ППО не здатна захистити стратегічні об' єкти. Нічні атаки Антонівського мосту – прелюдія до визволення Херсону.

«Окупована Херсонщина на Правобережжі сьогодні відрізана від постачання зброї, боєприпасів та продовольства для російської армії. Це – обрізання боєвої здатності окупантів, які і так вже перевдягаються в цивільне і тікають з лінії фронту. По суті, в російських військ залишається ще напрям відступу через Інгулець та Нову Каховку, але ці шляхи теж перебувають під вогневим контролем ЗСУ», – резюмує радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

 

Як писав Вголос, що означають ракетні удари по Антонівському мосту

ІА "Вголос": НОВИНИ