Ситуація у південнобузькій операційній зоні залишається напруженою, динамічною у розвитку подій, проте контролюється Силами оборони. Тривають активні бойові дії вздовж усієї лінії зіткнення.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

Як йдеться у повідомленні, ворог, намагається організувати контрнаступальні дії та здійснює вогневий тиск на підрозділи наших військ ракетно-артилерійськими ударами за підтримки авіації. 

«Протягом ночі наші позиції двічі атаковано ворожими винищувачами, завдано ракетні удари та застосовано важку артилерію по територіальних громадах вздовж лінії зіткнення і в тилових районах. Близько півночі ракетами зенітно-ракетної системи С-300 ворог завдав удару по Баштанському району на Миколаївщині. Є влучання по об’єкту транспортної інфраструктури, пошкоджено газогін, зруйновано будівлю крамниці. Люди не ушкоджені», – зазначають в ОК «Південь».

В Нікопольському районі «Гради» та важка артилерія гатили по території трьох громад - Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській. Пошкоджені приватні будинки, ліцей та електромережі. Масштаби руйнувань уточнюються. Людських втрат нема. 

«Нашою авіацією та ракетно-артилерійськими підрозділами завдано понад сотню вогневих ударів по ворожих позиціях, районах зосередження живої сили та бойової техніки в тилу, двічі атаковано понтоні мости через Інгулець та Дніпро. Сили оборони здійснюють цілодобовий вогневий контроль мостів та переправ, не дозволяючи окупантам забезпечити поповнення запасів бойової техніки та боєприпасів», – повідомляють військові.

За результатами нічних боїв ворог втратив 10 рашистів, 1 танк Т-72, 1 самохідну артилерійську установку та 1 автомобільну техніку. В районі Нової Каховки та Дар’ївки уражено 2 понтонні мости, наведені ворогом через Дніпро та Інгулець, їх подальше використання неможливе. 

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

СБУ показала арсенали зброї, яку окупанти під час втечі лишили в Ізюмі

У кремлі прокоментували відступ своєї армії у Харківській області

Деокупація Луганщини близько – Гайдай

ІА "Вголос": НОВИНИ